József Attila Általános Iskola | Gyulai élményeinkre emlékezve
117045
post-template-default,single,single-post,postid-117045,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Gyulai élményeinkre emlékezve

Gyulai élményeinkre emlékezve

A Járd végig projektumba való bekapcsolódás iskolánk 7. és 8. osztályos diákjainak és kísérő tanáraiknak lehetőséget adott, hogy egy ingyenes magyarországi osztálykirándulás alkalmával megismerjék Gyula város nevezetességeit és a helybeli Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolát. Az iskola látogatása során, a korszerűen felszerelt tantermeken belül betekintést nyerhettek az iskola életébe is, részt vehettek a tanítási órákon.Városnézés alkalmával, turistikai kisvonattal utazgatva nézelődhettek, gyönyörködhettek Gyula városán. A tartalmas program keretén belül a városi múzeumban kosárfonási technikákkal ismerkedhettek, a zeneiskolában pedig koncertet halhattak. Ezen kívűl meglátogatták az Almási kastélyt és a Gyulai várat is amely a három legkirtartóbb magyar várak közé tartozik . A váron belöl láthatták a lovagi csarnokot, a magyar vezérek , uralkodók címerét, a fegyverkamrát,a török termet és még sok más érdekes, különleges történelmi értékű helységet , tárgyat.

Mindannyian gyönyörű szép emlékek birtokában tértek haza. Reméljük, hogy a közeljövőben lesz lehetőség egy újabb találkozóra a gyulaikkal, mely alkalmával viszonozhatnánk a szívélyes fogadtatást melyben részesítették diákjainkat és tanárainkat és , hogy sor kerül egy új testvérbaráti kapcsolat kialakítására is, iskolánk és a gyulai általános iskola között.