József Attila Általános Iskola | Kako razmišljaju naši mališani.. -Literarni radovi učenika 3f odeljenja
102115
post-template-default,single,single-post,postid-102115,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Kako razmišljaju naši mališani.. -Literarni radovi učenika 3f odeljenja

Ličnost koju volim

 

Ličnost koju volim je moja simpatija.Zove se Iva.Ima devet godina.Ona je Novosađanka.
Iva ima kosu tanku kao nit i lepu kao paunov rep.Za glavu je niža od mene.Često kad je vidim nosi rozu haljinu na bele tufne.Ona može lepo da odglumi mače, koliko je umiljata.Tad, kad se umiljava ima smešak na licu.Uvek izgleda bespomoćno i slabo,iako nije ni bespomoćna ni slaba.Kada je domaćica, mamina je desna ruka.Dosta bi učinila da ostavi dobar utisak.
Interesuje se za Rok-muziku.Njen hobi je odlazak na treninge borilačkog sporta.Mi provodimo vreme zajedno na rođendanima.Tada mi pomogne da skinem jaknu. U poslednje vreme je baš i ne viđam
Odlučio sam se da opišem baš nju jer je od vrtića još volim.Kao riba bez vode, kao slavuj bez luga, kao leptir i pčela bez cveta, tako ja bez nje ne mogu da živim.

Vanja Bondžić, 3.f

 

Ličnost koju volim

 

Ličnost koju volim, bez koje mi život ne bi bio isti, jeste moj brat Vuk.Ima jednu godinu.Slavio je rođendan pre deset dana.

Vuk ima plavu kosu boje klasa i oči bije neba, koje samo baba i tetka imaju.Kada je hladno mama ga oblači kao za Severni pol, a kada je leto nosi majce kratkih rukava.Deluje kao moja mlađa sestra Sara u deteinjstvu- malo neposlušan, ali zabavan.Neposlušan je , jel smo marali skinuti sve ručke sa fioka-sve ih je otvarao.Zabavan je zbog svog hobija.Voli da cucla cuclu i da pije mleko i kada mu kažemo nešto on to uradi.Zajedno se igramo u krevetu sa igračkama ili šetamo.
Vuk je osoba koja mi krasi život.On mi je jedini rođeni brat.Zbog toga ga volim najviše na svetu.

Nikola Alimpić, 3.f

 

 

Moj najbolji drug

 

Moj najbolji drug je Petar Crveni.Ima devet godina.Živi u Novom Sadu.

Petar Ima braon kosu i smeđe oči..Najćešće nosi plavu majcu na duge rukave i crne pantalone.Voli i crvenu boju,On je iskren i duhovit dečak.Kad poraste želi da bude naučnik.U slobodno vreme voli da pozove drugare na igru.Provodimo vreme tako i vežbajući i trčeći.
Pomaže mi kad sam tužna.On je kao neka mašina za usrećivanje drugih.
Volim svog druga Petra. On je uvek tu za mene, a i ja sam uvek tu za njega.

Dora Benadam, 3.f

 

Ličnost koju volim

 

Ličnost koju najviše volim je moja mama.Zove se Milana Crveni.Ima četrdeset godina.

Moja mama ima tamnu boju kose i velike smeđe oči kao dva badema.Veoma je visoka.Ona je brižna, druželjubiva, dosetljiva, umiljata i mila kao što joj ime kaže.Čak i kad je ljuta, ne može da sakrije osećanja.Voli da peva i da sluša muziku, iako joj pevanje baš i ne ide.Voli da se šeta sa mnom.Zbog mene je zavolela džudo.Ona je moj najglasniji i najvatreniji navijač.
Mama jako voli mene i ja sam njoj sve.Zbog sve ga ovoga ja nju volim najviše na svetu.

Petar Crveni, 3.f

 

Učiteljica Nataša Šarković