József Attila Általános Iskola | Promocija Policijske patrole na biciklu
532
post-template-default,single,single-post,postid-532,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Promocija Policijske patrole na biciklu

Promocija Policijske patrole na biciklu

Naša škola imala je čast da 12.11.2014.godine ugosti prvu Policijsku patrolu  na biciklima grada Novog Sada.

Direktor škole Dragan Utržan srdačno je pozdravio  goste iz Policijske uprave grada Novog Sada kao i  učenike iz Školske patrole koji su ih radoznalo dočekali.
Predstavnici  iz Policijske uprave grada Novog Sada: Dejan Drobnjak, oficir policije i Đorđe Sokić  obratili su se učenicima i pri tom objasnili svoju ulogu u očuvanju bezbednosti našeg grada. Policijska patrola na biciklima uvedena je 2013.godine na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu. Policijski službenici koji poslove obavljaju na biciklu obučeni su u posebne uniforme koje su prilagođene biciklistima. Uloga ove patrole je da deluju preventivno u očuvanju javnog reda i mira i sprečavanju izvršenja krivičnih dela.

Danijel Baler, učenik  7-b razreda naše škole i član Školske patrole,  prvi je imao priliku da vozi bicikl policijske patrole.
Nakon toga, policijski službenik objasnio je učenicima kako da zaštite bicikl od krađe: ukoliko primete da neko pokušava da preseče lanac na biciklu,  obavezno  da obaveste policiju pozivom na broj  telefona 192. Takoće, upozorio je učenike da je veoma važno čuvati podatke o biciklu: serijski broj, račun i fotografiju bicikla.

Uspeh rada policije u značajnoj meri zavisi od saradnje sa građanima. Zato je potrebna saradnja  škole i Policijske uprave Novog Sada.

Medijska sekcija