József Attila Általános Iskola | БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ
10137
post-template-default,single,single-post,postid-10137,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у складу са чланом 9. Закона о уџбеницима (,,Службени гласник РС”, број 68/15), припрема акт Владе о реализацији пројекта ,,Бесплатни уџбеници за школску 2016/2017. годину”, у оквиру којег ће највећи део средстава бити утрошен за финансирање набавке и доделе уџбеника за ученике кориснике новчане социјалне помоћи.

Сходно томе, потребно је да најкасније до 13. маја 2016. године о овој могућности обавестите родитеље, односно старатеље свих ученика.

Заинтересовани родитељи, односно старатељи ученика треба да се пријаве разредном старешини најкасније до 17. маја 2016. године.

Поред пријаве за бесплатне уџбенике, родитељи треба да доставе школи потврду надлежног органа социјалне заштите о томе да су корисници новчане социјалне помоћи, као и писану сагласност да школа може да обрађује те податке, најкасније до 10. јуна 2016. године. Ученици родитеља који не доставе потврду надлежног органа социјалне заштите о томе да су корисници новчане социјалне помоћи неће моћи да добију бесплатне уџбенике.