OŠ "Jozef Atila" | Uskoro počinju ,,Sportske igre mladih”
59295
singular,single,single-post,postid-59295,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
150715-sportske-igre-mladih

Uskoro počinju ,,Sportske igre mladih”

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već 22 godina se održava u državama regiona .U Srbiji se realizuje od 2014. godine.Na nivou našeg grada aktivnosti se realizuju  u saradnji  Saveza za školski sport Srbije i Saveza za školski sport grada Novog sada. Gradska uprava za sport i omladinu je prepoznala značaj  Sportskih igara mladih za grad i njene građane te je podržala održavanje ove manifestacije.

Sportske igre mladih  podržao je i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje,propise,upravu i nacionalne manjine -nacionalne zajednice i 28.maj u školskom kalendaru proglasio za Sportski dan.

U okviru ove manifestacije ,ove godine ,naši učenici će zajedno sa drugim učenicima osnovnih i srednjih škola  imati priliku da učestvuju besplatno u sledećim sportskim disciplinama:

basket 3 na 3,

mali fudbal ,

igra ,,Između 2 vatre”,

stoni tenis,

šah

i odbojka na pesku

Pobednici gradskog takmičenja  stiču pravo učešća  na državnom takmičenju,a najuspešniji pojedinci  i ekipe  odlaze na veliko međunarodno finalno takmičenje u Split i nagradno letovanje.