József Attila Általános Iskola | Odgovor na članak “Večernjim novostima”
60
post-template-default,single,single-post,postid-60,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Odgovor na članak “Večernjim novostima”

Odgovor na članak “Večernjim novostima”

ODGOVOR TIMA ZA PROMOCIJU I ODNOSE SA JAVNOŠĆU
OŠ „JOŽEF ATILA“, NA ČLANAK  U
„VEČERNJIM NOVOSTIMA“, OBJAVLJEN 18.12.2012.

Članak od 18.12. pod naslovom „ČUVARE SAMI PLAĆALI“, suvišno je i komentarisati. Novinarki koja obezbeđenje u školi naziva, i to u samom naslovu „ČUVARIMA“, nemamo šta reći! Sem da elementarna pristojnost ne bi trebala dozvoliti nikome, a kamoli nekome ko se bavi informisanjem, da vaspitno-obrazovnu ustanovu u kojoj se obrazuju i vaspitavaju deca ispod petnaest godina, poistovećuje sa zatvorom. Jer, „čuvari“ su u zatvoru a ne u školi!

Da li ste uopšte svesni da time ne vređate samo nas, već i decu i roditelje? I šta da Vam kažemo onda? Da Vama objašnjavamo da ugovor sa agencijom ne potpisuje, pa samim tim i ne OTKAZUJE Savet roditelja već direktor? Da uzalud trošimo reči? Ne!

Da Vam objašnjavamo da roditelj 30 000din. NIJE PLATIO UMESTO ŠKOLE, VEĆ UMESTO RODITELJA KOJI NISU PLATILI  u dovoljnom broju, i to za mesec oktobar, koji je inače i bio prvi mesec plaćanja u ovoj školskoj godini? Ne! Ili, da objasnimo  ko je isprovociran i čime, a krije se iza „tvrdnji roditelja“? I to „gurnuvši“ imenom i prezimenom roditelja u „prvi plan“? Još jedno – ne!

Primećujemo samo da NISMO OBAVEŠTENI DA JE DOŠLO DO IZMENE U NAČINU  UTVRĐIVANJA BROJA UPLATA NA ŽIRO RAČUN! U OVOM ČLANKU SMO SAZNALI  DA SE VIŠE  BROJEM PRISTIGLIH UPLATA NE UTVRĐUJE KOLIKO RODITELJA JE PLATILO, VEĆ IZJAVAMA DVA – TRI RODITELJA ZA VAŠ LIST?! DODUŠE, ČOVEK SE UČI DOK JE ŽIV!

Što se tiče izjava DVA roditelja od oko 1200, nećemo ni to komentarisati.

Jedino se ovim putem izvinjavamo gosp. Borislavu Bojiću što nismo OBELODANILI njegovo ime i zahvalnost što je, kako novinarka Brcan kaže, „UMESTO NAS PLATIO ČUVARE“! Ali, smatrali smo da se dobro delo čini zbog DELA, a ne objavljenog imena i prezimena u štampi! A nismo do ovog članka ni znali da je platio umesto nas a ne roditelja!

Što se novinarke Brcan tiče, nemamo joj šta reći, osim da samo nastavi tako!

Razumemo mi da je vreme „krize“ i da svako svoju platu zarađuje kako UME, ili kako MORA!
A šta novinarka misli o vaspitno-obrazovnoj ustanovi, ali i deci, savršeno jasno je pokazala naslovom o „čuvarima“!
Ko razume, shvatiće, ko ne, razumeće čitajući (u nastavcima) članke novinarke Brcan!

Tim za promociju i odnose sa javnošću
OŠ „Jožef Atila“Novi Sad