József Attila Általános Iskola | Poseta poligonu MUP-a
459
post-template-default,single,single-post,postid-459,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Poseta poligonu MUP-a

Poseta poligonu MUP-a

U utorak 15. aprila 2014. godine, clanovi Školske patrole i Medijske sekcije OŠ ’’Jožef Atila’’ posetili su Nastavni centar Ministarstva unutrašnjih poslova na Klisi. Tamo su, zajedno sa clanovima dackih parlamenata iz drugih škola prisustvovali prikazivanju policijskih vežbi, a kasnije su imali i priliku da se druže i slikaju sa pripadnicima novosadske policije.


Na pocetku manifestacije, prisutnima su se obratili nacelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstic i gradonacelnik Novog Sada Miloš Vucevic. Gradonacelnik je prilikom svog govora izjavio da mu je drago što su clanovi novosadske policije ispunili svoje obecanje i doveli ucenike da vide predstavljanje policijskog rada na terenu, kao i da se nada da ce ovo postati redovna aktivnost, kako bi ucenici makar jednom mesecno prisustvovali ovakvom skupu. Predstavnici Školske patrole su potom urucili specijalnu plaketu nacelniku Policijske uprave Stevanu Krsticu.

Prvo što su policajci prikazali ucenicima su bile borilacke veštine koje oni koriste prilikom hapšenja. Potom su na teren izveli policijske pse, koji su zaduženi za traženje droge u koferima. Nedugo posle toga, ucenici su imali priliku da vide kako izgleda jedan poligon za pse tragace. Naši daci su bili zadivljeni odanošcu i poslušnošcu ovih pasa. Psi su brzo i dosledno izvršavali svaku naredbu svog vodica i spremno pratili svaki njihov pokret. Na kraju, policija je izvela vežbu hapšenja kriminalaca u bekstvu, u kojem su bili korišceni mnogi policijski rekviziti poput dimne bombe, malja za razbijanje vrata, poznatog kao ovan i vatrenog oružja. Naravno, korišceni su i obuceni psi.

Clanovi naše Medijske sekcije su imali priliku da postave nekoliko pitanja gradonacelniku Vucevicu, na koja je on rado odgovorio.
Bio je to jedan lep i zanimljiv dan za naše ucenike.

Medijska sekcija