József Attila Általános Iskola | Školska Slava – Sveti Sava
395
post-template-default,single,single-post,postid-395,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Školska Slava – Sveti Sava

Školska Slava – Sveti Sava

ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA

Savindan – 27.januar  je jedan od najradosnijih praznika u našoj školi.

Ove godine pripala je čast da pripreme priredbu obeležavanja školske slave Svetog Save, učenici nižih razreda sa njihovim učiteljicama: I razred-boravak Olivera Račić, II-e Sanja Francuski,  IV-a Slavica Kosanović, IV-c Gabrijela Radojčić, IV-e Dušica Gatarić, IV- g Lila Karan  u  saradnji  sa veroučiteljem Kolarski Markom. Scenografiju su pripremili učenici koji pohađaju nastavu iz crtanja, slikanja i vajanja sa njihovom nastavnicom Tamarom Vajs.
Dok su jedni vredno radili na uređenju zidnih slika i panoa, drugi su pripremali prigodan program.
Sa velikim zadovoljstvom vredno su se pripremali za ovaj dan, trudeći se da opravdaju ukazano im poverenje.
Ushićeni i srećni dočekali su i taj dan.

Počelo je sa kratkim obraćanjem direktora škole i pomoćnika direktora koji su poželeli svima crećna školska slava Sveti Sava.
Posle otpevane himne  Svetom Savi usledilo osveštenje i rezanje  slavskog kolača. Tome su prisustvovali   sveštenik Čedomir Čalić, kum škole Mile Stevanov,  direktor škole Dragan Utržan, pomoćnica direktora Ljiljana Čolić i učenici.

Nakon toga prikazan  je bogat program koji se sastajao od dramatizacije, instrumentala, recitacija i na kraju su svi bili oduševljeni folklorom koji su izveli učenici naše škole.

Uživali su cenjeni gosti, roditelji i nastavnici.
Ovaj dan u u našoj školi protekao je u duhu mira, blagostanja, ljubavi…

Medijska sekcija