József Attila Általános Iskola | Predstavljenje projekta “Bezbedna škola – Školska patrola”
372
post-template-default,single,single-post,postid-372,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Predstavljenje projekta “Bezbedna škola – Školska patrola”

Predstavljenje projekta “Bezbedna škola – Školska patrola”

Prva generacija „Školske patrole“ biće predstavljena 19. oktobra sa početkom u 12 časova u osnovnoj školi „Jožef Atila“. To je ujedno i prva đačka patrola u Srbiji.

Šta je “Školska patrola“?

“Školska patrola” predstavlja jedinstven projekat koji ima za cilj da bezbednost učenika osnovnih škola podigne na najviši nivo. Projekat pažnju usmerava na učenike. Učenici su ti koji bi trebalo da preuzmu odgovornost za sopstvenu bezbednosti, ali i bezbednost svojih vršnjaka. Primarni cilj “Školske patrole” jeste da obuči i integriše učenike u proces stvaranja bezbedne atmosfere na putu do škole, u školi i na putu od škole do kuće. Projekat “Školska patrola” je u potpunosti besplatan za sve škole i učenike.19. oktobar je i prvi dan obuke za članove “Školske patrole“, ali i ostale zainteresovane učenike.

Školsku patrolu čine učenici šestog, sedmog i osmog razred.Svi članovi Školske patrole imaju uniformu koja je sačinjena od fluorescentnog pojasa, kačketa i značke.

Pre nego što svi članovi Školske patrole prođu sve predviđene obuke, uniforme će se nositi samo za vreme školskih manifestacija ili priredbi.

Tek kada se završe sve obuke, članovi Školske patrole će nositi uniforme tokom obavljanja dužnosti.

Gosti:

  • Hitna pomoć
  • Novosadska policija
  • Novosadska saobraćajna policija
  • Vatrogasno-spasilačka brigada Novi Sad
  • Komunalna policija Novog Sada
  • Agencija za bezbednost saobraćaja (Pažljivko)