József Attila Általános Iskola | Plasman naše učenice Ristić Ane na Međunarodno matematičko takmičenje
77955
post-template-default,single,single-post,postid-77955,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Plasman naše učenice Ristić Ane na Međunarodno matematičko takmičenje

Gimnazija sa domom učenika za talentovane učenike ,,Boljai “u Senti, u potrazi za talentovanim matematičarima ove godine je po XVI. put  organizovala takmičenje  koje nosi naziv poznatog matematičara rodom iz Sente Fekete Mihalja  za sve učenike osnovnih i srednjih škola koji  govore mađarski  jezik. ,,Fekete Mihalj“matematičko takmičenje je izuzetnog značaja jer daje priliku ne samo za odmeravanje znanja  već i za međusobno druženje talentovanih matematičara  i  za sticanje novih znanja .Na ovom takmičenju svake godine takmičari imaju priliku da prisustvuju i na predavanjima na zanimljive matematičke teme koja drže gosti takmičenja, eminentni matematičari kako iz naše zemlje tako iz inostranstva.

Samo takmičenje se odvijalo  iz dva dela. Prvi deo je bio dopisnog karaktera ,nakon kojeg su najbolji učenici pozvani  na finalno takmičenje .Našu školu su na finalnom takmičenju predstavjale dve učenice  Ristić Ana u kategoriji učenika 5.razreda i Valentin Adriana  u kategoriji učenika 6. razreda.Ostvareni su sledeći rezultati:

Valentin Adriana je osvojila 14.mesto  dok je

Ristić Ana je osvojila 2 .nagradu i na taj način se direktno plasirala  i na međunarodno takmičenje  koje će se realizovati u maju u Mađarskoj.

Čestitamo  našim talentovanim matematičarima na izuzetnom uspehu  i želimo im puno sreće i uspeha i na narednim  takmičenjima!