József Attila Általános Iskola | Kviz prevencija “Droga, alkohol i kocka”
414
post-template-default,single,single-post,postid-414,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Kviz prevencija “Droga, alkohol i kocka”

Kviz prevencija “Droga, alkohol i kocka”

Kviz prevencija’’Droga, alkohol i kocka’’ je takmičenje učenika VIII razreda osnovne škole. Organizatori takmičenja su Ministarstvo prosvete, nauke  i tehnološkog razvoja, organizacija ’’Lotos -teatar mladi  za mlade’’iz Vršca, Zavod za udžbenike, Srpsko lekarsko društvo i Fondacija Hemofarm kao donator ovog takmičenja.

Cilj ovog takmičenja jeste promovisanje zdravih životnih navika odnosno ukazivanje na pogubne posledice upotrebe svih vrsta droge odnosno kocke, ne samo za pojedinca već i društvo uopšte.

Naša škola  se prijavila za ovo takmičenje, u subotu 22.02.2014. godine   organizovala je školsko takmičenje. Svako odeljenje osmog razreda  imalo je tri  predstavnika, učestvovali su   i učenici koji slušaju nastavu   na mađarskom jeziku.

Učenici su radi pripreme za kviz, dobili na poklon priručnik “Droga, alkohol, kocka – neprijatelji života”, koji je ove godine objavio Zavod za udžbenike.
Koristeći podatke iz ove knjige, oni su kroz interaktivnu nastavu  uz pomoć  nastavnika biologije i hemije Dragane Velček, Daliborke Kovačević, Ljiljane Čolić i Robert Bakoš, u kojoj se svaki učenik uključio ravnopravno, iznosio svoje mišljenje, zaključke i iskustva o uzrocima i posledicama zloupotrebe droga, alkohola i kocke.

Učenici i VIII-d su pobednici školskog takmičenja u kvizu prevencija’’ Droga , alkohol i kocka’’. Dobili su skromni poklon od škole čokolade.
Oni će biti predstavnici  naše škole  međuregionalnog takmičenja koje se održava 1.marta 2014.godine  u našoj školi. Ukoliko stignu do republičkog takmičenja očekuje ih  nagrada za celo odeljenje ekskurzija. Želimo im puno uspeha učenicima i nastavnicima.

Medijska sekcija