József Attila Általános Iskola | „Upoznajmo se! Prihvatimo razlike!“
312
post-template-default,single,single-post,postid-312,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

„Upoznajmo se! Prihvatimo razlike!“

„Upoznajmo se! Prihvatimo razlike!“

U nedelju 7.4.2013. u OŠ „Jožef Atila“ bila je puna pozitivne energije, zainteresovanih učenika, roditelja, veselih volontera. 

Tačno u podne počelo je obeležavanje Međunarodnog Dana Roma. Učionice su bile pune dece, koji su željno čekali početak radionice.

U prvoj učionici se odvijala kreativano-edukativna radionica za najmlađe „Ja i Mala princeza“ (pesma „Mala princeza“ je rekonstrukcija tradicionalne pesme i bavi se temom diskriminacije Roma.)

U drugoj učionici je održana Edukativna radionica „Vera i tradicija“ Radionicu su organizovali učenici III i IV razreda uz pomoć gosta radionice veroučitelja Muhameda Ziljkića.

Oko 13:00 u holu škole počela je Tribina „Mogu ja, možeš i ti“ gosti romski studenati (priče o njihovom životu, obrazovanju. Cilj tribine je da se kroz pozitivne primere pripadnika romske zajednice deca motivišu za nastavak školovanja.)

Javni čas plesa je usledila nakon zvaničnog dela programa, gde su učenice 5. razreda zajedno sa mladim talentovanim muzičarima oduševili publiku.

Zajedničko druženje, upoznavanje i uvažavanje različitosti doprinosi boljim međuljudskim odnosima i čini ovaj svet lepšim.

O ovom dešavanju izvestila je RTV Vojvodina i RTS. Kratak prilog možete čitati i na Facebook-u.