O nama - József Attila Általános Iskola
739
page-template-default,page,page-id-739,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

O nama

Osnovna škola „Jožef Atila“ osnovana je 1929. godine na tadašnjoj periferiji grada u naselju zvanom „Telep“. Od 1980. godine škola počinje sa radom na novoj lokaciji u Šarplaninskoj 28. gde je izgrađena moderna jednospratnica sa preko 7000 m/2 zatvorenog prostora, multimedijalnim i specijalizovanim učionicama, bibliotekom, kuhinjom sa trpezarijom, sportskom salom, sportskim terenima, stomstološkom ambulantom, prostorijama za produženi boravak, velikim ograđenim dvorištem i opremljena modernim nastavnim sredstvima.

Tokom decenija rada u njoj su sticale znanja mnoge generacije, a bivši učenici danas su uspešni univerzitetski profesori, lekari, advokati, umetnici, sportisti.

Učenici naše škole godinama postižu zapažene rezultate na gradskim, opštinskim, pokrajinskim i republičkim takmičenjima i smotrama. Medalje, pehari i diplome dokaz su valjanog rada što značajno doprinisi ugledu škole na šta smo posebno ponosni. Učenici naše škole redovno posećuju muzeje, pozorišta, izložbe i aktivno učestvuju u radu Dečijeg Saveza, Đačkog Parlamenta, Crvenog Krsta, Pokreta Gorana i u dobrotvornim akcijama. Posebno mesto u životu škole predstavlja velik broj kulturno-umetničkih i sportskih sekcija u organizaciji naših nastvanika i istaknutih stručnjaka.

Nastavnici naše škole su pedagozi u pravom smislu reči. Nastavu izvode na zavidnom nivou, otvoreni su za saradnju sa decom i roditeljima, obrazuju i vaspitavaju naše učenike, da postanu pošteni i vredni članovi našeg društva. Nastavnici učestvuju na stručnim usavršavanjima, seminarima, konferencijama u cilju poboljšanja kvaliteta nastave i podizanje ugleda škole.

Naša škola gaji duh tolerancije i multikulturalizma. Učenici i radnici škole su iz svih nacija i svojim primerom pokazuju šarolikost i lepotu suživota ljudi u Vojvodini. Nastava se izvodi dvojezično na srpskom i mađarskom jeziku, izučavaju se dva strana jezika u okviru redovne nastave (engleski i nemački jezik), odnosno mađarski, slovački, rusinski i romski jezik kao Negovanje maternjeg jezika sa elementima nacionalne kulture.

Naša škola namerava da u školskoj 2012/2013. se uključi u projekat „Škola bez nasilja“, da sva naša deca se osećaju bezbedno u školi.