Nova i nesvakidašnja promocija MINI rukometa u Novom Sadu - József Attila Általános Iskola
55
post-template-default,single,single-post,postid-55,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nova i nesvakidašnja promocija MINI rukometa u Novom Sadu

Nova i nesvakidašnja promocija MINI rukometa u Novom Sadu

Rukometni klub „Rastimo“ Novi Sad u saradnji sa Osnovnom školom „Jožef Atila“ iz Novog Sada uključio se u Projekat „ŠKOLE BEZ NASILjA „ svojim projektom „MINI RUKOMET U ŠKOLAMA“, da bi se što veći broj dece bavio sportom u ovom slučaju MINI RUKOMETOM.

U saradnji sa pozorišnim rediteljem Dragoljubom Selaković RK „Rastimo“ napravio je novi model prezentacije MINI RUKOMETA i sporta uopšte koji do sada nije viđen na našim prostorima. Nesvakidašnji igrokaz glumac Emil Kurcinak kao animator i voditelj, otkrio je u prepunoj sportskoj hali najmlađim učesnicima OŠ „Jožef Atila“ (1. – 5. razred), čari i tajne rukometne igre na jedan nov i neuobičajen način.

Devojčice i dečaci, osim interesantne animacije, bili su u prilici i da igraju MINI RUKOMET tako što su bili podeljeni u ekipe „Orlica“, „Orlića“ i „Suncokretka“. Da zabava i doživljaj budu još upečatljiviji deca su imala odgovarajuće maske za prvi, a verujemo i nezaboravan nastup na terenu za MINI RUKOMET.

Tokom promocije MINI RUKOMETA koja je bila i odlična najava predstojećeg Evropskog prvenstva za žene, učesnicima, mališanima i gostima obratila se bivša reprezentativka Tatjana Medved, istakavši da je veoma važno da se deca bave sportom i da je njoj posebno drago što su izabrali rukomet.

Program Projekta „MINI RUKOMET U ŠKOLAMA“ za čiju je realizaciju OŠ „Jožef Atila“ u svojoj hali obezbedila termine i formirala sekciju, trajaće tokom cele školske godine i raspusta, a realizovaće ga treneri RK „Rastimo“ u saradnji sa profesorima fizičkog vaspitanja i razrednim učiteljima.