Tradicionalnim maškarama ispratili zimu/Itt a farsang, áll a bál – Farsangozás a napköziben - József Attila Általános Iskola
87175
post-template-default,single,single-post,postid-87175,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Tradicionalnim maškarama ispratili zimu/Itt a farsang, áll a bál – Farsangozás a napköziben

U iščekivanju proleća u boravak na mađarskom jeziku uneli smo malo vedrine u hladne zimske dane. Tokom februara učenici su pravili razne maske, lampione i klovna prirodne veličine, u skladu sa pokladnim običajima u mađarskoj kulturi. I gradivo smo vežbali specijalno dizajniranim didaktičkim karticama za ovaj period. Učenici su na taj način vežbali čitanje, matematiku i saradnju u grupi. No, svi smo se najviše radovali maskenbalu koji je održan 1. marta. Napravili smo pravu žurku uz vesele maske, zanimljive igre, grickalice i sokove. Na kraju ovog perioda nastao je i zanimljiv grupni likovni rad na temu ”Čekamo rode” u iščekivanju vesnika proleća.

A farsang az év kezdetén mindig egy vidám, várakozással, reményekkel teli időszak, melynek során különböző mókás jelmezekkel próbáljuk elűzni a hosszú, hideg telet.Ezekben a hetekben sok szép, színes maszkot, lampiont készítettek a napközi tanulói, valamint a tanterem ajtajáról egy embernagyságú bohóc mosolygott ránk.

dav

sdr

dav

dav

A tananyagot, az olvasást és a matematikát is farsangi hangulatú kártyalapokkal gyakoroltuk. A gyerekek többször is csoportmunkában dolgoztak.

sdr

sdr

A farsangi időszak végéhez közeledve a napközis diákok már nagy izgalommal várták a farsangi mulatságot, melyet ötletes jelmezeikkel, batyubálas eledelekkel és különböző csapatépítő játékokkal ünnepeltünk meg.

20190301_131201

sdr

sdr

A játékok között helyet kapott a Kézkibogozós játék, melynek során a gyerekek egyensúlyérzékét, problémamegoldó képességét, valamint az együttműködés képességét fejlesztettük.

dav

sdr

Az újságpapírból kialakított jelmezekkel, ruházatokkal a kreativitásukat bizonyíthatták a tanulók

dav

sdr

dav

dav

dav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sdr

dav

dav

A Székesjátékban, melynek során a zenére táncolva kellett körbejárniuk a széksorokat, a dallam végén pedig helyet találni maguknak, az egészséges versenyszellem mutatkozhatott meg.  A Nagy családi zűrzavar egy koncentrációfejlesztő játék, melynek során az előre kijelölt családtagoknak felszólításra hirtelen helyet kellett cserélniük. A Kacsingatós játék koncentráció- és türelemfejlesztő játék, mint ahogyan a Szoborjáték is. Végül jutott idő még néhány barkóba feladványra is, amellyel a kreatív gondolkodást erőstettük a tanulóknál.

sdr

20190301_142908

20190301_143323  20190301_143158

dav

A nap végére elmondhattuk, hogy kimerülten, de elégedetten búcsúztattuk el a telet, a tavasz érkezését pedig hatalmas, gólyás munkánkkal várjuk.

sdr

dav

 Raffai Anikó és Szabó Teréz

                                                           Napközis tanítónők