DŽUDO – sportski dan (15.09.2014) - József Attila Általános Iskola
524
post-template-default,single,single-post,postid-524,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

DŽUDO – sportski dan (15.09.2014)

DŽUDO – sportski dan (15.09.2014)

 

U našoj školi 15. septembra održan je sportski čas, promocija sporta –džudoa. Cilj promocije je bio  pokazivanje veštine ovog sporta, zdravog načina života i borba  protiv nasilja.

Učenicima od 1. do 5. razredapredsednik novosadskog kluba džudoa Milenko Andrić  i članovi kluba” NS” , a đaci naše škole  priredili su im pravi spektakl u kojem su pokazali da je džudo kombinacija  više veština  u kome nema udaraca i saznali su da džudo na japanskom znači ”nežno”.

Sportskom času  prisustvovao je član Gradskog veća zaobrazovanje  mr Vladimir Jelić, koji se obratio učenicima  da će podržati aktivnosti koje imaju za cilj promociju sporta kao važnog činioca u borbi protiv nasilja. Sport je ispravan put za  đake i da svi treba da učine sve kako bi ih usmerili na taj put i podržali da se bave sportom.

Direktor škole Dragan Utržan obratio seučenicima, nastavnicima i roditeljima  da se planiraju i dalje ovakve akcije promocije sporta u školama, u okviru kojeg će đaci moći da se oprobaju u rukometu, košarci , odbojci, fudbalu i atletici.

Medijska sekcija