Učenici u ulogu novinara - József Attila Általános Iskola
381
post-template-default,single,single-post,postid-381,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Učenici u ulogu novinara

Učenici u ulogu novinara

ODLIČNO GOVORITE ENGLESKI I U TOME STE BOLJI I OD PROFESIONALNIH NOVINARA, izjavio je predsednik Evropske rukometne federacije Žan Brijo ocenjujući rad članova naše medijske sekcije

Učenici OŠ” Jožef Atila”, ekskluzivno su dana 12.12.2013. godine na Svetskom prvenstvu u rukometu za žene, intervjuisali potpredsednika IHF Žan Brijona, potom predsednika Rukometnog Saveza SrbijeVelimira Marjanovića, kao i direktora takmičenja u Novim Sadu Zorana Stanojevića. Naši sagovornici prenose utiske o prvenstvu, govore o slobodnom vremenu, ali iznose i svoje stavove o mini rukometu, kao i značaju medijskih sekcija u praćenju sportskih događaja.

ŽAN BRIJO
potpredsednik IHF i predsednik EHF
Kakav je Vaš utisak o organizaciji dva evropska i ovog prvenstva?
Dobro pitanje. Mislim da je kvalitet oba takmičenja na veoma visokom nivou. I, takođe, mislim da su organizatori, Republika Srbija i svi ostali organizatori dobili na iskustvu posle prva dva prvenstva. Zbog toga je bilo dobro od samog početka. Takođe, ove godine smo imali više sreće sa vremenom.”
– Koliko prijatelja imate u Srbiji?
”Ne mogu to da izbrojim na prste, čak ni na svih dvadeset. Imao sam prijatelje u Srbiji, još i pre osnivanja rukometnog saveza Srbije. Nadam se da ću sada moći i vas da dodam.”
– S ozirom koliko ste zauzeti, koliko slobodnog vremena imate i kako ga provodite?
”Nemam puno slobodnog vremena, ali za nas koji se već dugo bavimo ovim poslom, to više nije težak posao. Navikli smo se. I…mi sada samo uživamo dok se bavimo rukometom.”
– Iskreno, da li ste ikada imali bolji intervju?
”Moram da kažem da novinari uglavnom nemaju tako dobro znanje engleskog jezika. I još nešto, novinari uglavnom traže skandale, što vi niste.”

ZORAN STANOJEVIĆ
direktor takmičenja u Novom Sadu  i
predesnik Sudijske zajednice Srbije

Već ste treći put direktor ovog takmičenja da li je Novi Sad najbolji domaćin od sva četiri ?
”Mi smo zaista dobili to priznanje i na evropskom i na svetskom prvenstvu. Novi Sad je proglašen za najboljeg domaćina od sva četiri grada .”
Pošto se u našim školama organizuju sekcije mini rukometa , šta mislite koliko je to važno ?
”Kako da ne , po našoj proceni uopšte kao organizacija je takva , da je suštinski znacaj zaista taj akcenat  stavljen na mini rukomet od najvažnijeg značaja za razvitak rukometnog sporta uopšte u Srbiji i u svetu tako da na tome se posebno radi i ja mislim da ste Vi najbolji pokazatelj tome. ”
Kako Vi videte naše učešće na svetskom prvenstvu, kroz igre između utakmica i rada medijskih sekcija ?
”Takođe pozdravljamo i podržavamo to je kao jedan od projekata za mini rukomet jer i to je šansa da dođu deca i da budu na ovako velikom takmičenju , to se dešava možda jednom u životu . Tako da je to zaista, zaista  sjajan projekat i treba ga do kraja ostvariti.”

VELIMIR MARJANOVIĆ
predsednik Rukometnog Saveza Srbije

S obzirom da ste ranije igrali rukomet, a propustili ste svetsko i evropsko prvenstvo, da li vam se javlja želja da zaigrate?
”Naravno, makar veteranski. Ali ja ipak nisam bio dovoljno kvalitetan da bih uspeo. ”
Da li možemo da imamo SP u mini rukometu?”
”Još nisam čuo za to, ali ste nam dali dobru ideju.”
U promocijama rukometa smo se družili sa Tanjom Medved i Mašom. Da li je silueta na logou Tanjina?
”Pokušali smo da imamo dve verzije. U vreme kada su Tanja Medved i Ceca Kitić imale slične frizure. Ali ipak u svim anketama ljudi prepoznaju Tanju Medved. U svakom slučaju dva velika imena našeg rukometa.”

Medijska sekcija OŠ “Jožef Atila” Novi Sad