POKRAJINSKI OMBUDSMAN NA DAN BEZBEDNOG INTERNETA U OŠ „JOŽEF ATILA” U NOVOM SADU - József Attila Általános Iskola
396
post-template-default,single,single-post,postid-396,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

POKRAJINSKI OMBUDSMAN NA DAN BEZBEDNOG INTERNETA U OŠ „JOŽEF ATILA” U NOVOM SADU

POKRAJINSKI OMBUDSMAN NA DAN BEZBEDNOG INTERNETA U OŠ „JOŽEF ATILA” U NOVOM SADU

Pokrajinski ombudsman će u utorak, 11. februara 2014. godine obeležiti Dan bezbednog Interneta posetom OŠ „Jožef Atila” u Novom Sadu (Telep, Šarplaninska 28).

O bezbednosti dece i mladih na Internetu sa učenicama i učenicima će od 11:00 do 12:00 časova razgovarati pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih i zamenica pokrajinskog ombudsmana za zaštitu prava deteta Marija Kordić. Ovom prilikom biće predstavljeni i rezultati istraživanja Pokrajinskog ombudsmana „Eksploatacija dece na internetu”, a biće podeljeni i posteri i flajeri sa osnovnim informacijama o načinima zaštite dece i mladih od zloupotrebe putem Interneta nastali u okviru istoimenog projekta.

Dan bezbednog interneta je međunarodna inicijativa podržana od strane Evropske Unije. Ove godine taj dan se obeležava 11. februara u 31 evropskoj zemlji, a slogan ovogodišnje kampanje je „Stvorimo zajedno bolji internet”.